Paška morska sol je po svom kemijskom sastavu slična kao i ostale morske soli, ali po svom izgledu, čistoći, granulaciji i obliku kristala (pravilne kockice), okusu bez gorčine, ujednačenosti kvalitete razlikuje se od ostalih morskih soli.

Paška sol je potpuno bijela bez primjesa nečistoća vidljivih golim okom.

Budući da se kristalizacija odvija u strogo kontroliranim uvijetima ima okus sličan solnom cvijetu (sol koja se dobiva na samom početku kristalizacije i ubire se sa površine bazena).

Proizvodnja soli usklađena je sa svim važećim nacionalnim propisima i propisima Europske unije, od zahvata mora pa do finalnog proizvoda. U sastavu Solane Pag nalazi se i laboratorij koji je ovlašten od strane Ministarstva zdravstva za vršenje analiza morske soli.

Solana Pag d.d. certificirana je po certifikatu BVQI HACCP od 2006. godine. Certifikat BVQI ISO 14001:2015 prvi put je dobiven 2011. godine. Certifikat Kosher je prisutan od 2008. godine, a oznaka izvornosti Republike Hrvatske od 2017. godine

certificado-iso-14001

Bureau Veritas

Solana Pag je 2006. godine dobila BVQI HACCP certifikat, a 2011. godine certifikat BVQI ISO 14001:2015
Print

Kosher certifikat

Solana Pag je 2008. godine dobila Kosher certifikat koji označava hranu koja je pripravljena po židovskim prehrambenim zakonima.

Paška Solana ističe zasluženo osvojenu medalju Best Buy Award

"Morska ili druga? MORSKA JE BOLJA!" s istaknutom medaljom "Best Buy Award".

Solana Pag - Najbolja sol na hrvatskom tržištu
Sol proizvođača "Solana Pag" nagrađena je Best Buy Award medaljom temeljem posebnog Best Buy Award DEEPMA istraživanja 2010/2011, u kojem je Solana Pag osvojila uvjerljivo prvo mjestu u kategoriji "Kuhinjska sol".

Istraživanja Best Buy Award provodi u Hrvatskoj renomirana svjetska agencija za istraživanje tržišta Gfk, a cilj istraživanja je olakšati potragu za proizvodima s najboljim omjerom cijene i kvalitete na hrvatskom tržištu roba i usluga. 

više informacija Best Buy Award Official

Hrvatski