Solana Pag je najveći proizvođač morske soli u Hrvatskoj, a svoju proizvodnju temelji na tisućljetnoj tradiciji proizvodnje morske soli na otoku Pagu.

Solana Pag smještena je južno od grada Paga na površini od 225 hektara. Prostrana plitka laguna omeđena je s istoka i zapada brdom. Građa tla – nepropusno tlo sačinjeno uglavnom od ilovače i gline, te specifični klimatski uvjeti odlična su podloga za vrhunsku pašku sol.

Kao dokaz iznimne kvalitete i specifičnosti paške morske soli, Solana Pag primila je od Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Rješenje kojim se paška sol registrira kao oznaka izvornosti.

Osviješteni potrošači, svugdje u svijetu, sve su osjetljiviji po pitanju nutritivnih, higijenskih i zdravstvenih standarda prehrambenih proizvoda, ali isto tako preferiraju tradicijske, autohtone proizvode koji na neki način čuvaju gastronomske identitete pojedinih podneblja.

Tehnologija proizvodnje u Solani Pag maksimalno koristi prirodne prednosti područja nakome se nalazi – čisti okoliš, velik broj sunčanih dana, pogodan vjetar pa Paška sol svojom čistoćom spada među najkvalitetije u Europi i svijetu.

Paška sol sadrži sve minerale koji su, osim vode, osnovni sastojci prirodnog mora. U umjerenim količinama sol treba svakodnevno unostiti u organizam, a osobito važni za metabolizam i za sve vitalne funkcije u organizmu su minerali kalcij i magnezij.