veljača 11, 2021

OMILJENA VRSTA SOLI Solana Pag ima novo, ekološko pakiranje najfinije vrste soli – solnog cvijeta

Uz postojeće pakiranje od 150 g u staklenoj posudi, sada će biti dostupno i pakiranje solnog cvijeta u pamučnoj vrećici od 125 g. Osim vrhunskom kvalitetom svojih proizvoda, Solana Pag može se pohvaliti i svojom ekološkom osviještenošću. Naime, uskoro će se asortimanu najvećeg proizvođača morske soli u Hrvatskoj pridružiti i novo pakiranje solnog cvijeta. Uz postojeće pakiranje od 150 g u staklenoj posudi, sada će biti dostupno i pakiranje solnog cvijeta u pamučnoj vrećici od 125 g.
veljača 11, 2021

Paška sol: Ta se sol bere od 9. stoljeća, a možda i ranije

Solana Pag nalazi se na izoliranom terenu udaljenom od teške industrije ili poljoprivredne djelatnosti. Morska voda u tom je dijelu Jadrana iznimno čista i filtrirana jer je dno Paškog zaljeva bogato školjkama koje su prirodni pročistači.
listopad 9, 2020

OTOCI NA FORUMU Diadora.TV

Samo najbolje od otoka na 3.Sajmu hrvatskog otočnog proizvoda!
lipanj 5, 2019

NOVO IZ SOLANE PAG: Paška morska sol obogaćena kalijem

Sa zadovoljstvom Vam predstavljamo novi proizvod Solane Pag d.d. – Morska sol obogaćena kalijem. Glavni sastojak ovog proizvoda je Paška sol čiji je naziv od nedavno zaštićen Oznakom izvornosti i na razini Europske unije što ovom proizvodu daje unikatanost i značaj. Kalij je esencijalni makroelement važan za pravilno funkcioniranje svih stanica, tkiva i organa u tijelu. Uz natrij, magnezij i klorid to je jedan od najvažnijih elektrolita. Ključan je za funkcioniranje srca i kontrakciju glatkih mišića, te funkcioniranje cijelog mišićnog i živčanog sustava. Morska sol obogaćena kalijem – proizvod koji regulira ravnotežu organizma.
lipanj 5, 2019

Paška sol se pridružila EU registru zaštićenih oznaka izvornosti (ZOI)

Zaštićeni naziv „Paška sol“, proizveden u Solani Pag u Paškom zaljevu, obuhvaća sitnu morsku sol i solni cvijet. „Paška sol“ je nemljevena morska sol dobivena iz morske vode Paškog zaljeva koja se kontinuirano ulijeva u sustav bazena za isparavanje pri čemu se sama kristalizacija odvija u solani. Cvijet soli “Paška sol” proizvod je početne faze proizvodnje Paške soli i nastaje tijekom proizvodnje koncentrirane morske vode. Ima blago slatkasti okus, a tekstura mu je hrskava i vrlo krhka. Solana Pag je iznimno ponosna što je postala 22. nositelj naziva proizvoda zaštićenog oznakom izvornosti u Hrvatskoj te se pridružila ostalim nositeljima zaštićenih oznaka i na razini Europske unije. Registracija naziva Paška sol je veliko priznanje proizvođaču soli Solani Pag i njezinim zaposlenicima.
siječanj 4, 2019

Solana Pag: Sol najboljeg omjera cijene i kvalitete

Morsku sol Solane Pag hrvatski građani su ove godine u okviru Best Buy Award istraživanja ocijenili kao najbolji izbor omjera cijene i kvalitete na tržištu. Istraživanje je provela renomirana svjetska agencija za istraživanje tržišta GfK, a cilj istraživanja je olakšati potragu za proizvodima s najboljim omjerom cijene i kvalitete na hrvatskom tržištu roba i usluga. Solana Pag najveći je hrvatski proizvođač morske soli, a svoju proizvodnju temelji na tisućljetnoj tradiciji proizvodnje morske soli na otoku Pagu koji ima jedinstvene uvjete za proizvodnju soli na Jadranu. Izvor – jatrgovac.com
siječanj 4, 2019

Solana Pag proizvela 1.600 kg solnog cvijeta

U Solani Pag, zbog idealnih vremenskih uvjeta potrebnih za stvaranje i branje cvijeta soli ili solnog cvijeta, ovog je ljeta „ubrano“ 1.600 kg ove fine soli. Branje cvjetne soli na paškim bazenima vršeno je tijekom srpnja. Dugotrajno sunčano vrijeme pogodovalo je da se na površini u paškim bazenima stvori solni cvijet, prirodno bijeli kristali soli koji nastaju kristalizacijom u savršenim vremenskim uvjetima. Solana Pag d.d. najveći je proizvođač morske soli u Hrvatskoj, a svoju proizvodnju temelji na tisućljetnoj tradiciji proizvodnje soli na otoku Pagu. Ulaskom u koncern Agrokor Solana Pag započela je sa širenjem svog proizvodnog asortimana te danas uz sitnu i krupnu morsku, te industrijsku sol, proizvodi i sol za perilice posuđa, soli za kupanje i začine za pripremu mesa i ribe. (Ps/sh)
siječanj 4, 2019

Domaće solane proizvedu 20.000 tona soli a uveze se 100 tisuća tona

U Hrvatskoj se na godinu potroši oko 120 tisuća tona soli i od toga se oko 50 posto potroši za prehranu Za razliku od većine poljoprivredne proizvodnje kojoj je suša smanjila prinose, u sve tri hrvatske solane u Pagu, Ninu i Stonu, zadovoljni su vremenom za razliku od recimo 2003. godine kad su proizvođači dobili zbog izrazito kišnog ljeta i jednokratnu pomoć od države u iznosu od tri milijuna kuna. Izvor – poslovni.hr
siječanj 4, 2019

Solana Pag d.d. među najuspješnijim tvrtkama u RH

U organizaciji Financijske agencije, u Hotelu Westin u Zagrebu održan je Fina forum 2016. te dodjela nagrada Zlatna bilanca za 2015. godinu, pod pokroviteljstvom Vlade RH. Na Fina forumu javnosti su predstavljene mogućnosti primjene „pametnih podataka“ (Smart Data) unutar poslovnog procesa, odnosno u analizi i interpretaciji podataka, tako da, u cilju kreiranja novih vrijednosti, usmjeravaju donošenje kvalitetnih odluka. U drugome dijelu programa, Financijska je agencija javnosti predstavila financijske rezultate poslovanja hrvatskih poduzetnika za 2015. godinu te najuspješnijim tvrtkama, sada već osmu godinu zaredom, dodijelila nagrade Zlatna bilanca, navodi se u priopćenju Fine.
Hrvatski