15 rujna, 2022

Jutra na poljima soli – nova ponuda za posjetitelje Solana Pag d.o.o.

Dragi posjetitelji, i nadalje možete doživjeti “Jutra na poljima soli ” Solane Pag., no od sada do daljnjega organizirani obilasci i edukacije će biti isključivo PETKOM. Prijavite se za organizirani obilazak polja soli, a sve to uz stručno vodstvo i mnoštvo novih znanja koja ćete ponijeti sa sobom.
19 srpnja, 2022

Solana Pag i Udruge poslovni klaster „Hrvatski otočni proizvod“

Solana Pag d.d. je višegodišnja članica Udruge poslovni klaster „Hrvatski otočni proizvod“, te nositeljica oznake HRVATSKI OTOČNI PROIZVOD.
11 srpnja, 2022

Jutra u poljima soli Solane Pag – doživljaj koji ćete ponijeti sa sobom

Od utorka 12.srpnja 2022., radnim danom od 07 do 10 sati, svi zainteresirani domaći ljudi i turisti moći će se prijaviti za organizirani obilazak polja soli i branje cvijeta soli, a sve to uz stručno vodstvo i mnoštvo novih znanja koja će uz ubrani cvijet soli ponijeti sa sobom.
7 srpnja, 2022

Solana Pag d.d. otvorila BUTIGU SOLI

Solana Pag d.d. otvorila je u sklopu svojih proizvodnih pogona, na adresi Svilno b.b. Pag, BUTIGU SOLI  u kojoj radnim danom u vremenu od 8 do 18 sati možete nabaviti sve proizvode ove najveće hrvatske solane i članice Udruge ” Hrvatski otočni proizvod”.
11 veljače, 2021

OMILJENA VRSTA SOLI Solana Pag ima novo, ekološko pakiranje najfinije vrste soli – solnog cvijeta

Uz postojeće pakiranje od 150 g u staklenoj posudi, sada će biti dostupno i pakiranje solnog cvijeta u pamučnoj vrećici od 125 g. Osim vrhunskom kvalitetom svojih proizvoda, Solana Pag može se pohvaliti i svojom ekološkom osviještenošću. Naime, uskoro će se asortimanu najvećeg proizvođača morske soli u Hrvatskoj pridružiti i novo pakiranje solnog cvijeta. Uz postojeće pakiranje od 150 g u staklenoj posudi, sada će biti dostupno i pakiranje solnog cvijeta u pamučnoj vrećici od 125 g.
11 veljače, 2021

Paška sol: Ta se sol bere od 9. stoljeća, a možda i ranije

Solana Pag nalazi se na izoliranom terenu udaljenom od teške industrije ili poljoprivredne djelatnosti. Morska voda u tom je dijelu Jadrana iznimno čista i filtrirana jer je dno Paškog zaljeva bogato školjkama koje su prirodni pročistači.
9 listopada, 2020

OTOCI NA FORUMU Diadora.TV

Samo najbolje od otoka na 3.Sajmu hrvatskog otočnog proizvoda!
5 lipnja, 2019

NOVO IZ SOLANE PAG: Paška morska sol obogaćena kalijem

Sa zadovoljstvom Vam predstavljamo novi proizvod Solane Pag d.d. – Morska sol obogaćena kalijem. Glavni sastojak ovog proizvoda je Paška sol čiji je naziv od nedavno zaštićen Oznakom izvornosti i na razini Europske unije što ovom proizvodu daje unikatanost i značaj. Kalij je esencijalni makroelement važan za pravilno funkcioniranje svih stanica, tkiva i organa u tijelu. Uz natrij, magnezij i klorid to je jedan od najvažnijih elektrolita. Ključan je za funkcioniranje srca i kontrakciju glatkih mišića, te funkcioniranje cijelog mišićnog i živčanog sustava. Morska sol obogaćena kalijem – proizvod koji regulira ravnotežu organizma.
5 lipnja, 2019

Paška sol se pridružila EU registru zaštićenih oznaka izvornosti (ZOI)

Zaštićeni naziv „Paška sol“, proizveden u Solani Pag u Paškom zaljevu, obuhvaća sitnu morsku sol i solni cvijet. „Paška sol“ je nemljevena morska sol dobivena iz morske vode Paškog zaljeva koja se kontinuirano ulijeva u sustav bazena za isparavanje pri čemu se sama kristalizacija odvija u solani. Cvijet soli “Paška sol” proizvod je početne faze proizvodnje Paške soli i nastaje tijekom proizvodnje koncentrirane morske vode. Ima blago slatkasti okus, a tekstura mu je hrskava i vrlo krhka. Solana Pag je iznimno ponosna što je postala 22. nositelj naziva proizvoda zaštićenog oznakom izvornosti u Hrvatskoj te se pridružila ostalim nositeljima zaštićenih oznaka i na razini Europske unije. Registracija naziva Paška sol je veliko priznanje proizvođaču soli Solani Pag i njezinim zaposlenicima.
gdpr-image
Stranica Solana Pag d.d. koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.
više informacija